Una vegada més es demostra la sensibilitat del cos de Mossos de Esquadra cap a les persones que sofreixen la malaltia d’Alzheimer. Avui ha tingut lloc la presentació de la campanya “Garantint la seguretat de les persones amb Alzheimer”, a la Casa del Mar a Barcelona, fruit de la col·laboració entre la FAFAC i la Policia de la Generalitat.
En l’acte, que ha tingut un gran èxit de convocatòria, s’ha presentat una polsera amb un codi QR per identificar als malalts que es perdin o desorientin i poder contactar així amb els seus cuidadors. A més, s’ha editat un tríptic amb informació sobre com procedir per ajudar a localitzar i identificar a una persona extraviada i també s’ha presentat una guia d’ús intern dels Mossos amb consells bàsics sobre com actuar enfront de persones malaltes d’Alzheimer.
Els braçalets portaran el logotip dels Mossos i també tindran informació d’interès del malalt, com, per exemple, si és diabètic o té possibles al·lèrgies a medicaments. “Pensar que una persona es pot perdre i que no la podrem localitzar genera molta angoixa a les famílies i els volem donar seguretat. Hem de prevenir per protegir a les persones amb Alzheimer però sense invalidar-les”, ha destacat la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, en la presentació de la campanya.
L’acte ha comptat amb la presència del director de la policia catalana, Albert Batlle, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Des de la FAFAC volem agrair la col·laboració desinteressada del cos dels Mossos, que també ha participat en el disseny de la campanya al costat dels professionals i que a més ara col·labora en la seva difusió. Una mostra més de la implicació del cos de la Policia catalana en tot el que sigui millorar la seguretat de les persones afectades per la malaltia, tal com ha destacat el mateix Drapaire. El major ha destacat que aquest treball ho fan perquè entenen que la policia ha de formar part de l’estat del benestar, com l’educació i la salut: “La seguretat és un pilar fonamental de l’estat del benestar”.
En la jornada ha participat també el Dr. Ramón Reñé Ramírez, cap de neurologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, qui ha exposat amb molta claredat les característiques d’aquesta malaltia que cada dia afecta a més persones de la nostra societat.
Les polseres, que tindran un preu de venda de 4’50€, han arribat aquest divendres a la federació i es començaran a repartir a partir del proper dilluns a les diferents seus de les AFA.